Kitűnő koncertekkel vár mindenkit a jubiláló szederFESZT

Kitűnő koncertekkel vár mindenkit a jubiláló szederFESZT

Első jubileumához érkezik régiójának legnagyobb zenei fesztiválja, a szederFESZT, amely ezúttal június 29-én és 30-án kerül megrendezésre Csábon. A kétnapos ingyenes rendezvényen nagykoncertet ad a V-Tech, szólnak majd az LGT legnagyobb slágerei, mulattat a trombita mestere, Lagzi Lajcsi, bulizhatunk kitűnő rock’n’roll slágerekre és Andrea Lane setjeire, de a rockzene és a country is helyet kap a színpadon.

A község, az alapiskola és a helyi Csemadok által ötödik alkalommal szervezett esemény elsődleges célja elhozni Közép-Szlovákiába, régiójukba is a zenei élet legkülönbözőbb szereplőit, és tartalmas szórakozást biztosítani a látogatóknak a legkisebbektől a legidősebbekig.

A fesztivál első napján, szombaton mindjárt a kezdéskor helyi jellegzetes ételeket kóstolhatunk, a gyerekek pedig a szederFESZT ÉLMÉNYPARK foglakozásait vehetik igénybe.

A színpadon elsőként a The Crowd csapatát láthatjuk, hallhatjuk Európa egyik legjobb szájharmonikásával, Erich Boboš Procházka-val kiegészülve, akik elhozzák a legnagyobb szlovák, cseh, angol country-blues dalokat.

Utánuk már a táncoslábúak pöröghetnek, hisz rock’n’roll slágerek szólnak majd Komár Lászlótól, a Hungárián át Elvis Presley-ig a Pedrofon zenekar előadásában.

Szombat este hosszú idő után Felvidéken is élő nagykoncertet ad a V-Tech Kefírrel az élen. Tudjátok, Éjfél után, Vele minden jó, Vétkezz velem…

A napot a felvidéki származású fiatal DJ/Producer Andrea Lane zárja, aki London és Ibiza után hozza el Csábra a legjobb bulizós számokat.

A vasárnap ünnepi szentmisével és Szeder Fábián író, szerzetes, a palócok első kutatója szobrának koszorúzásával kezdődik. Idén épp 200 éve annak, hogy megszületett a Palóczokról készült első tanulmány Szeder Fábián tollából.

Délután tovább folytatódnak a programok, ahol az első részben teret kapnak a helyi fellépők. Az óvoda, alapiskola, művészeti iskola diákjai mellett újra színpadra áll a SZEDER KÓRUS és a helyi néptáncosok is.

A koncerteket a csábi UNLIMITED SOULS banda kezdi, akik ezúttal is új műsorral készülnek az eseményre.

Kora este a mulatós zene és a trombita mestere, Lagzi Lajcsi és zenekara foglalja el a színpadot és hozza el az egykori Dáridó hangulatát.

A fesztivált egy igazi legenda, az LGT legnagyobb slágerei zárják. A népszerű komáromi Locomotiv Revival Band nagyzenekar hozza el nekünk az Embertelen dalt, Szól majd a rádió és a Nem adom fel.

A zenén kívül mindkét nap kísérőprogramok is várják a látogatókat, mint például lovaskocsizás, íjászat, kézműves foglalkozások, kézműves bemutatók. A két nap házigazdája 2019-ben is BALLA IGOR műsorvezető, zenész, a Kobold zenekar frontembere lesz.

A programból látható, hogy ezúttal is igényes produkciókat vonultatnak fel a szervezők Csábon, a futballpálya melletti szabadtéri színpadon, ahová nagy szeretettel várnak mindenkit június 29-én és 30-án. Mindkét napra a belépés díjtalan. További információk a hivatalos weboldalon, a www.szeder.sk-n (https://www.szeder.sk/), valamit a fesztivál Facebook oldalán (https://www.facebook.com/szederFESZT/) és eseményében (https://www.facebook.com/events/373643256558858/) találhatóak.

A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap és a Besztercebányai Megyei Önkormányzat anyagi támogatásával valósul meg.

  • szederfeszt


Hagyj üzenetet