RETROvilág a múzeumban – nyári múzeum-pedagógiai napok gyermekek részére

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye ezen a nyáron is szervez múzeumi napokat a 6 és 10 év közötti gyerekeknek. Az egyhetes rendezvényre július 8-12. között kerül sor, és retro stílusban zajlik majd, mivel témáját tekintve kapcsolódik a Galériában megtekinthető aktuális RETROkiállításhoz.

A múzeum munkatársai gazdag programmal készülnek, melynek során a résztvevők felkeresik a bányászati térségeket és az egykori bányászgépeket, ezen kívül építőjátékok is várják őket, amikkel új bányászati gépeket és konstrukciókat terveznek és építenek majd. A retro jegyében a 60-as-80-as évekbeli öltözködés és étkezési szokások bemutatása is szerepel a programban, valamint korabeli és mai kitűzők készítése, trikó batikolás és még sok egyéb ismeretterjesztő-szórakoztató foglalkozás. Mint elmondták, a rendezvény célja, hogy játékos formában ismertesse meg a szocializmus időszakának életmódját az alapiskola alsó tagozatos tanulóival. „A nyári napokban kis felfedezőinkkel elutazunk az időben a képzelt RETROvilágba, és a számtalan szórakozás mellett sok mindent meg is tanulunk együtt – tette hozzá Badin Gabriella, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa.

Az érdeklődők gyermekeiket az alábbi elérhetőségeken jelenthetik be a programra: Badin Gabriella: pedagog.galeria@banmuz.sk, 0907 769 338, Juliána Kelemenová: pedagog.sentinel@banmuz.sk, 0908 101060.

  • prekop-i, rozsnyovidek