Díjnyertes és ígéretes borokat is megkóstolhatunk az idei Borhídon

Díjnyertes és ígéretes borokat is megkóstolhatunk az idei Borhídon

Felejthetetlen élményekkel, különleges borokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket a Borhíd Fesztivál és Borünnep, melyet október 4-6. között rendeznek meg Esztergom szívében, a történelmi Vízivárosban. Érdemes lesz kilátogatni az ingyenes rendezvényre, hiszen a finom nedűk fogyasztása közben folk és hard rock, valamint többek között beat szerzeményeket is hallgathatunk.

Október első hétvégéjén a minőségi borok kedvelőinek legnagyobb örömére hazánk számos elismert és díjnyertes borászata érkezik Esztergomba, akik az egyes bortermelő vidékek ígéretes termékeivel kedveskednek majd a látogatóknak. Azonban nem ez az egyetlen motívum, ami jellemzi a fesztivált, hiszen a Borhíd a borok mellett a szórakozásról is szól.

A három nap során több stílusirányzatot képviselő előadó is megfordul a színpadon. A koncertek sorát a Roversong zenekar nyitja meg, mely műfaját tekintve folk-rockos dalokkal örvendezteti meg a fesztiválozókat. Az AC/DC legendás frontembere előtt emlékestekkel tisztelgő CA/CD együttestől a híres hard rock banda szerzeményeit is hallhatjuk majd, a keményebb vonalat követve pedig a nagy múltú szombathelyi együttes, a Lord tagjai is a húrok közé csapnak.

A szombati felhozatal is izgalmasnak ígérkezik, hiszen a Gipsy Style közreműködésével autentikus modern cigány táncbemutatót is láthatunk, de fellép a tizenegy évvel ezelőtt alakult dömösi Zöld Kendő Énekkar is. Biztosak lehetünk abban is, hogy a letisztult, modern beat zenét játszó Újvilág utca, a feltörekvő új zenei nemzedéket képviselő Fák alatt, valamint a karakteres hangjáról ismert, többek között reggae szerzeményeket éneklő CéAnne tökéletes felvezetése lesz az esti Hooligans koncertnek. A híres-neves pop-rock együttes nem tud mellé nyúlni, dalaik szinte mindig a toplisták élén járnak és ezúttal is fergeteges bulit várhatunk tőlük.

Vasárnap kora délután tíz fiatal, tehetséges roma lány által megálmodott ruhák bemutatóját tekinthetjük meg a nagyszínpadon, majd a Sárisápi Kristály Mazsorett Csoport mutatkozik be a fesztiválon. Vitathatatlanul a Borhíd egyik legkülönlegesebb és legsokoldalúbb fellépőjének nevezhetjük a Marching Jazz Bandet, a zenekar ugyanis New Orleans-i dixieland stílusban, korhű ruhába öltözve, az utcát járva is fergeteges hangulatot tud generálni. Tiszteletét teszi a Mindszenty téren A Dal 2019 legjobb dalszövegírójának járó díjat is bezsebelő Szepesi Mátyás együttese, a Konyha is, majd a háromnapos rendezvény méltó lezárása lesz a Kelemen Kabátban koncertje, melynek tagjai karakteres szövegeikkel és stílusukkal fergeteges hangulatot generálnak majd a fesztiválon.

Bár a rendezvényen a minőségi borok állnak majd a középpontban, a Borhídról ezúttal sem hiányozhat a kézműves vásár, továbbá a Kis-Duna sétányon gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatunk.

A koncertek mellett kiegészítő programokkal is várják az érdeklődőket. A legkisebbeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen az Erzsébet parkban vidámpark fogadja majd őket, ahol felejthetetlen élményekben lehet részük. Az Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottság is változatos programmal készül: az ittas vezetés elleni kampány mellett magunkra ölthetjük a részeg szemüveget, megismerkedhetünk a járőr motorral és a rendőrségi felszerelésekkel is. Emellett szombaton a Tűzmegelőzési Bizottság tart bemutatót, melynek keretében közelebbről is szemügyre vehetjük a tűzoltósági felszereléseket és a tűzoltóautót. Az autóversenyzés rajongói is megtalálhatják a számításukat a fesztiválon, hiszen a hétvégén a Rally Parkban testközelből tekinthetik meg a hazai és nemzetközi rally felhozatal színe-javát.

A rendezvény helyszíne a Mindszenty tér, a Kis-Duna sétány, az Erzsébet park és a Kossuth híd. A részletes program és a fesztivállal kapcsolatos további információk megtalálhatók a Facebookon és a műsorfüzetben!

  • Moriani Consulting


Hagyj üzenetet