Nyerjünk játszóteret a rozsnyói gyerekeknek! Naponta két szavazattal segíthetjük a győzelmet

Nyerjünk játszóteret a rozsnyói gyerekeknek! Naponta két szavazattal segíthetjük a győzelmet

Utolsó alkalommal hirdette meg a Lidl áruházlánc “ihrisko Žihadielko” elnevezésű projektjét, melynek tíz győztes települését a Maja méhecske által inspirált, modern játszótérrel ajándékozza meg. A benevezett városok között szerepel Rozsnyó is, a tavalyi verseny idején létrehozott, ma már több mint 3500 tagot számláló Facebook-csoport ismét életre kelt és a város vezetésével együttműködve szavazásra hívja a rozsnyói és környékbeli lakosokat. Naponta két vokssal lehet támogatni városunkat, egyet a szavazással, egyet pedig a csatolt játékkal érhetünk el. A verseny január 13-án indul és február 29-ig tart. 

A Lidl 2016 és 2019 között negyven játszóteret építtetett összesen közel 3,5 millió euó értékben. A versenyek hat hete valósággal lázba hozta a szlovákiai városokat, városrészeket, az összefogás jegyében egyének, iskolák, munkahelyi közösségek, sportcsapatok, egyesületek kapcsolódtak be a játékba, akciókat, felhívásokat szerveztek ugyanazzal a céllal – hogy a legtöbb szavazatot gyűjtsék és játszóteret nyerjenek településük gyermekeinek.

Az utolsó, ötödik évadban az áruházlánc minden szlovákiai városnak esélyt kívánt adni (függetlenül attól, van-e a településen Lidl áruház vagy sem), Pozsony és Kassa esetében 2020-ban valamennyi városrész csatlakozhatott, sőt olyan városok is versenybe szállhattak, ahol már korábban épült játszótér a Lidl támogatásával. 2019 november végéig a megszólított 179 város, városrész, község közül 93 nevezett be.

2020-ban tehát országszerte újabb tíz játszótér épül majd fel Maja méhecske és barátai figurájával 20 méter x 16 méteres méretben, 2-12 éves gyerekek számára. A körbekerített területen hinta, házikó, körhinta, homokozó, mászóka, dupla torony és egyéb sportelemek biztosítják a kicsik szórakozását, természetesen megfelelő számú lócával kiegészítve. Egy ilyen játszótér értéke 87.000 euró.

A 93 város közül a legtöbb szavazatott szerző 10-ben készül majd játszótér, ha azt szeretné, hogy Rozsnyó is köztük legyen, regisztráljon a verseny honlapján, szavazzon és játsszon naponta. Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy csak komoly összefogással és kitartó szavazással lehet győzni, ezért érdemes csatlakozni a Facebook-csoporthoz, beszervezni a családtagokat, barátokat, ismerőseket, kollégákat, és persze terjeszteni a verseny hírét.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet