Megkezdődött a regisztráció a Képzőművészeti Spektrum idei évfolyamába

Megkezdődött a regisztráció a Képzőművészeti Spektrum idei évfolyamába

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS), Kassa megye kulturális intézménye immár hagyományosan év elején hirdeti és szervezi meg a Képzőművészeti Spektrum (Výtvarné spektrum) elnevezésű amatőr képzőművészeti verseny regionális fordulóját.

A többfordulós verseny célcsoportja a 15 év feletti fiatal és felnőtt nem hivatásos képzőművészek. A megmérettetés fő célja, hogy a résztvevők művészeti alkotások készítésével és bemutatásával ismeretekre tegyenek szert a művészeti szférában, fejlesszék képességeiket és kreativitásukat – tájékoztatott az intézmény.

A verseny nagy előnye a műfaji sokszínűség, ami az alkotónak a technikai megvalósítás és téma terén is abszolút szabadságot nyújt. A rajz, grafika, festészet, szobrászat, alkalmazott képzőművészet és az utóbbi években a multimediális művészet is olyan választható módszer és művészeti megközelítés, mellyel az alkotó létrehozhatja a művét, ezzel kifejezheti a gondolatait vagy kommunikálhat bármilyen témában. A Képzőművészeti Spektrum egyik küldetése, hogy megtalálja és támogassa a kiemelkedő új tehetségeket, fejlessze a képességeiket és ismételten bekapcsolja őket a versenybe.

„2020. január 17-ig a Gömöri Hagyományok Házában még látható a 2019-es Képzőművészeti Spektrum országos verseny győztes munkáit bemutató kiállítás. Az érdeklődők még pár napig megnézhetik a nyertesek munkáit, és ráhangolódhatnak a verseny új évfolyamára, mely biztosan legalább ilyen sok tehetséges nem hivatásos művészt hoz majd“ mondja Martina Kleinová, a művelődési központ kulturális menedzsere.

Az idei versenyen való részvétel első lépése a regisztráció a www.nocka.sk honlap verseny szekciójában (sekcia súťaže a prehliadky). Az érdeklődők megtalálják ott a regisztrációs űrlapot, aminek a kitöltése után a megjelölt képzőművészeti alkotásokat legkésőbb 2020. február 14-ig el kell vinni a Gömöri Művelődési Központba. A szakmai zsűri kiértékeli a munkákat és egyéni elemzést is biztosít mindenkinek, aki igényli. Ezután a Képzőművészeti Spektrum regionális fordulójának ünnepélyes kiértékeléséhez kapcsolódóan kiállítás nyílik azokból az alkotásokból, melyek továbbjutnak a következő fordulóba.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet