Kézműves foglalkozások a tavaszi szünetben

Kézműves foglalkozások a tavaszi szünetben

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS) kínálatában többféle kézműves foglalkozás is szerepel, mellyel megismerkedhetnek a gyerekek a tavaszi szünetben. A hagyományos ételek elkészítése mellett kipróbálhatják a fazekasságot és a tojásfestést is. Az idei újdonság a mobil planetárium, ahol rövid ismeretterjesztő programok várják a látogatókat.

Mint az intézmény munkatársai elmondták, a program a gyerekeket és családjaikat szeretné megszólítani. A tevékenységek középpontjában a hagyományos népi kultúra áll, tematikailag pedig a tavaszi szokásokhoz kapcsolódnak. A foglalkozások a Gömöri Hagyományok Házának kézműves műhelyeiben zajlanak majd.

Az év folyamán a tanulók főleg csoportokban, pedagógusaik vezetésével látogatnak meg minket. Ezúttal azonban szeretnénk lehetőséget adni a gyerekeknek szüleikkel vagy nagyszüleikkel együtt, hogy eljöjjenek szórakozni, tanuljanak valami hasznosat, és főleg élvezzék a közös alkotás varázsát. Március 2-tól 6-ig lehetőséget kínálunk arra, hogy kipróbálják a hagyományos technikákat a fazekas- és a textilműhelyben, de a hagyományos ételek készítését is egyedülálló gasztronómiai műhelyünkben. A viaszos húsvéti tojásfestés, saját kerámia készítése, táskaszövés vagy textilfestés vonzó elfoglaltság lehet kisebbeknek és nagyobbaknak is” – szól Helena Novotná igazgatónő meghívása.

A kézműves foglalkozások 90 perces blokkokban zajlanak 9:30-tól 11:00 óráig és délután 13:00 órától 14:30-ig. A planetáriumba az alábbi időpontokban lehetséges a belépés: 9:30, 10:30, 13:00 és 14:00 óra. A résztvevők létszáma korlátozott, ezért ajánlott az előzetes telefonos bejelentkezés.

A 90 perces foglalkozás részvételi díja 9 évesnél idősebb gyermek vagy felnőtt személy részére 4€, testvérpárnak 7€, szülőnek és egy 9 év alatti gyermeknek 6€. A mobil planetáriumba max. fél órára 1€ a belépődíj. A részvételi díj tartalmazza az anyagköltséget, a foglalkozásvezetők munkadíját és az innivalót.

Előzetes bejelentkezés és bővebb információ: Gömöri Művelődési Központ, Betléri utca 8., fazekas-, textil- és gasztronómiai műhely: 0917 419 259, mobil planetárium: 0918 244 901.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet