Dokumentum- és ismeretterjesztő filmek a Fórum Intézet videótárában

Dokumentum- és ismeretterjesztő filmek a Fórum Intézet videótárában

Négy dokumentumfilm, két tucat egyéni visszaemlékezés és 20 ismeretterjesztő videó várja a történelmet kedvelő nézőket a film.foruminst.sk honlapon. A Fórum Kisebbségkutató Intézet videótára az otthoni elszigeteltségben is lehetőséget kínál múltunk tanulmányozására.

A második világháború szovjet és nyugati hadifogolytáborait megjárt felvidéki magyarok történetét a Muszkaföldön (2016) és a Nyugati Fogságban (2017) című dokumentumfilmekből ismerhetik meg, illetve megnézhetik a témához tartozó egyéni visszaemlékezéseket is – tájékoztatta portálunkat a Fórum Intézet. Megtekinthető a 2018-ban készült 1956 – Az elfelejtett forradalom című egyórás dokumentumfilm is a hozzá tartozó vágatlan visszaemlékezésekkel és történészi elemzésekkel. Elérhető a tavaly megjelent Első lépés című harmincperces kisfilm, amely a bársonyos forradalom résztvevői előtt tiszteleg. Az elmúlt száz év legfontosabb eseményeit összegyűjtő 100 év 100 percben ismeretterjesztő videósorozat összes része pedig egy helyen tekinthető meg.

A Fórum Kisebbségkutató Intézet csapata reméli, hogy az elérhető tudásanyaggal kellemesebbé és hasznosabbá teszi az otthoni elszigetelődést.

-fki-Hagyj üzenetet