Most ne kirándulj a nemzeti parkban!

Most ne kirándulj a nemzeti parkban!

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a járványveszéllyel kapcsolatos előírások be nem tartása miatt lezárja a területeit, és arra kéri a kirándulást tervező látogatókat, hogy az ünnepek alatt ne keressék fel a nemzeti parkot. 

“A húsvéti ünnepek alatt sokan választják úticélnak Aggtelek és Jósvafő térségét, az ANP területét. Kérjük hogy ezt az idén ne tegyék!” – szól a közösségi hálón közzétett felhívás.

“Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan sem magukra, sem másokra nem tudnak, vagy nem akarnak vigyázni… Ezért az ANP Igazgatóság minden kezelésében lévő olyan helyet lezárt, ahol sorra figyelmen kívül hagyják a járványveszély miatt kötelezővé tett előírásokat.”

Lezárásra kerültek a játszóterek, parkolók és pihenőhelyek. A szigorú intézkedésre a helyben lakók biztonsága érdekében került sor. Azt tanácsolják, hogy tekintettel a rendkívüli helyzetre inkább mindenki “a lakóhelye közelében található természeti környezetben tervezze pihenését”.

Az előírások figyelmen hagyása mellett a turisták által elszórt szeméttel is meg kell küzdeniük a nemzeti park munkatársainak, elég szomorú, hogy erre külön is figyelmeztetni kell az embereket.

  • rozsnyovidek, forrás, fotó: ANPI FB


Hagyj üzenetet