Nyitnak a múzeumok – látogatható a betléri kastély és az Andrássy-mauzóleum is

Nyitnak a múzeumok – látogatható a betléri kastély és az Andrássy-mauzóleum is

Közel kéthónapos szünet után újra megnyílnak a Szlovák Nemzeti Múzeum kiállításai. A COVID-19 megbetegedés elleni megelőző intézkedések enyhítésével a múzeum egyes specializált egységei május 6-tól fokozatosan megnyitják kapuikat a látogatók előtt. A többi mellett a betléri múzeum és a krasznahorkaváraljai mauzóleum is látogatható, mégpedig május 8-tól.

Mint az intézmény tájékoztatta portálunkat, a Szlovák Nemzeti Múzeum megnyitásának elengedhetetlen feltétele, hogy betartsák az összes szükséges biztonsági előírást, úgy a látogatók, mint az intézmény alkalmazottainak egészsége védelmében. A létesítményekbe csak szájmaszkkal engedélyezett a belépés, legfeljebb 5 fős csoportokban. A látogatóknak kötelező fertőtleníteniük a kezüket a múzeum bejáratánál elhelyezett készítménnyel, és lázmérésen is át kell esniük. A múzeumban ajánlott betartani a személyek közötti min. 2 méteres távolságot. Az egyes múzeumokban tartózkodó látogatók maximális létszámának kiszámításánál érvényes a 25 m2/fő előírás. Az intézményekben jelenleg nem engedélyezettek a csoportos tárlatlátogatások, -vezetések, sem a tömegrendezvények. A látogatás módját az adott specializált múzeum belső szabályzata határozza meg.

A kiállítások és tárlatok megnyitásával egy időben 2020 májusától újra látogathatók a Szlovák Nemzeti Múzeum külső térségei is (parkok, kertek, stb.), a frissítőket pedig a büfék teraszain lehet elfogyasztani a közegészségügyi hatóság előírásaival összhangban.

Régiónk egyik büszkesége, a betléri kastély is várja a látogatókat május 8-tól, keddtől vasárnapig 10:00 – 16:30 (utolsó belépés) óra között tart nyitva, a krasznahorkaváraljai mauzóleum pedig keddtől vasárnapig 10:00 – 17:00 óra között. További információk: info@muzeumbetliar.sk, ill. +421 918 728 400.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet