Felhívás: Stádium Díj – középiskolás diákok szavazatai alapján

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap 2018-ban megalapította a Stádium Díjat. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj társadalmi fővédnöke Novák Katalin, család-és ifjúságügyért felelős államtitkár, a család részéről felkért fővédnök Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája.

A díj adományozására a Kárpát-medencében levő magyar középiskolák diáksága tehet javaslatot oly módon, hogy minden év januárjától május végéig a díjazottakra az illetékes diákönkormányzatnál, vagy az iskola vezetőségénél írásban jelölteket állíthat. Az iskolák részvételi szándékukat (regisztráció) 2020. július 10-ig, majd az írásbeli jelöléseket legkésőbb 2020. július 31-ig megküldhetik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának.

Arra kérjük tehát a középiskolák tanulóit, hogy arra a személyre, akiről úgy gondolják, hogy akár közéleti, akár tudományos, vagy a művészeti munkássága Széchenyi István szelleméhez méltó, s megítélésük alapján a Stádium Díjra érdemes lehet, tegyenek írásbeli javaslatot.

Jelöltté csak az válhat, akire az összesítések alapján legalább 100 diák írásbeli javaslatot tett (kis létszámú iskolák esetében lehetőség van az egyedi elbírálásra).
A járványügyi helyzetre való tekintettel a diákok elektronikus javaslatainak összesítését tekintjük a javaslattétel alapjának, melyet az összesítéssel megbízott diák vagy tanár a jelöléshez szükséges űrlap beküldésével az Alapítványhoz eljuttat.

Az érvényes jelöltek listáját – a beérkezett jelölések alapján (JELÖLÉS űrlap) – a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriuma az Alapítvány honlapján és Facebook oldalán legkésőbb 2020. augusztus 15-én kategóriánként közzéteszi. (A jelölésekhez kérjük csatolni a jelölt írásbeli bemutatását és fényképét is, amelyeket közzéteszünk.)

Ezt követően a diákságnak lehetőségé nyílik a jelölteket bemutatni és népszerűsíteni, melyhez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap online felület biztosításával, konferenciák és interaktív játékok szervezésével, publikációk közlésével és más hasonló módon segítséget ad.

A díjról a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága szavaz 2020. szeptember 21-től (Széchenyi István születésnapjától) 2020. október. 16. 24.00 óráig, oly módon, hogy az közjegyző által is ellenőrizhető. Az elektronikus program az Alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével – nevük titokban tarthatóságával – szavazatukat az Alapítvány honlapján keresztül elérhető felületen a három kategóriában leadhatják.

Az eredmény nyilvánossá tételére 2020. október 18-án, a Stádium Díj átadására 2020. november 16-án kerül sor.

Kérjük az iskolákat, hogy a Stádium Díjjal kapcsolatos programok minél szélesebb körű megvalósulása érdekében jelöljenek ki egy kapcsolattartót, aki a REGISZTRÁCIÓS űrlap elektronikus beküldésével jelzi az iskola részvételi szándékát.

Az Alapítvány minden egyéb ügyben a stadium@szechenyicsalad.hu levelezési címen elérhető.

A pályázattal kapcsolatos információkat a www.szechenyicsalad.hu honlapon megtalálhatják.

A kapcsolódó időpontok sorrendben:

 Regisztrációs határidő 2020. július 10.

Jelöltek leadási határideje: 2020. július 31.

Jelöltek közzé tétele: 2020. augusztus 15.

Támogatók gyűjtése – „korteshadjárat”

Jelöltek szavazás indítása: 2020. szeptember 21.

Szavazás lezárása 2020. október 16. 24.00 óra

Eredmény nyilvánossá tétele: 2020. október 18.

Stádium díj átadásának tervezett időpontja: 2020. november 16.

  • stádium