Szlovákiában 23 új koronavírus-fertőzött van

Szlovákiában 23 új koronavírus-fertőzött van

Június 24-én, szerdán 23 újabb esetben diagnosztizálták az új típusú koronavírus-fertőzést Szlovákiában – számolt be ma a TASR hírügynökség. A pozitív esetek száma ezzel 1630-ra nőtt, erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) tájékoztatott a covid-19.nczisk.sk weboldalon.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter elmondása szerint 11 új fertőzött a Csacai járásból származik, három a Pozsonyi járásból, kettő az Iglói járásból, kettő a Homonnai járásból, egy-egy pedig a Mezőlaborci, Felsővízközi, Nagytapolcsányi, Báni és Kassai járásokból. Az új fertőzöttek közül 12 férfi és 11 nő.

Szerdán összesen 936 mintán végezték el a koronavírus-tesztet. Az elvégzett tesztek száma ezzel 204 847-re emelkedett. A COVID-19 betegségből Szlovákiában eddig 1452 személy gyógyult ki. Szerdán négy új gyógyultat vettek nyilvántartásba.

A Csacai járáshoz köthető pozitív esetekkel kapcsolatban Krajčí köszönetet mondott a regionális közegészségügyi hivatal munkatársainak a munkájukért és a felelősségteljes hozzáállásukért. Elmondása szerint sikeresen feltérképezték a már igazolt koronavírus-fertőzöttek kontaktjait.

A COVID-19 betegséggel összefüggésben összesen 20 személyt kezelnek kórházban, négy esetben igazolták a koronavírus-fertőzést. Egy beteget az intenzív osztályon kezelnek, mesterséges lélegeztetésre senki sem szorul. A COVID-19 betegséggel összefüggésbe hozható elhalálozások száma nem változott. Szlovákiában eddig 28 személy halt bele a betegségbe.

– tasr, kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet