Geológiai szakkört indít a Rozsnyói Bányászati Múzeum

Geológiai szakkört indít a Rozsnyói Bányászati Múzeum

A Rozsnyói Bányászati Múzeum a 2020/2021-es tanévben geológiai szakkört szervez az iskolásoknak, akiket érdekel a kőzetek, az ásványok, a fosszíliák, a hegységképző folyamatok, valamint Földünk és az élettelen természet keletkezése. Az idei tanévre harminc foglalkozást terveznek, melyek helyszíne a Sentinel Élményközpont.

A szakkör célja felkelteni a 8-12 éves gyerekek érdeklődését a körülöttük levő világ megismerése iránt, fejleszteni a logikus és tudományos gondolkodásukat. A tanulók a szakköri foglalkozásokon koruknak megfelelően ismerkednek meg a geológia, kőzettan, őslénytan, barlangtan és biológia alapismereteivel. Ezen kívül tanulhatnak majd a gömöri régió gazdag bányásztörténelméről is.

„A szakkört tapasztalt múzeumpedagógus fogja vezetni interaktív előadások formájában, amikhez gyakorlati bemutatók és szórakoztató kísérletek kapcsolódnak. Az előadásokon a tanulók elméleti ismereteket szereznek a tanulmányozott területről. A bemutatók és kísérletek során pedig elmélyítik és rögzítik az új ismereteiket“ tájékoztatott Pavol Lackanič, a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója

A szakkör keretében rövid tanulmányi kirándulásokat is tesznek a résztvevők a Rozsnyó környéki jelentős geológiai, bányászati helyszíneken, amilyen például Rozsnyóbánya.

A geológiai szakkör októbertől májusig tart, 30 tervezett találkozóval, melyek a tanév minden szerdáján zajlanak majd 14:00 és 15:30 között. A szakkör résztvevőinek száma korlátozott, 15 foglalkozás részvételi díja 30€.

– pr-i, rozsnyovidek, illusztrációs kép: pikist.com



Hagyj üzenetet