37, 5 millió eurót különít el a kormány az egészségügyi dolgozók jutalmazására

37, 5 millió eurót különít el a kormány az egészségügyi dolgozók jutalmazására

37 532 245 eurót különítenek el az állami költségvetésben azoknak az egészségügyi dolgozóknak a jutalmazására, akik a járvány első hónapjaiban részt vettek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Azok az egészségügyi szakemberek kapnak jutalmat, akik április 1. és július 31. között az első vonalban és a vörös zónában dolgoztak. Az egészségügyi minisztérium javaslatát szerdai ülésén hagyta jóvá a kormány – adta hírül ma a TASR.

A teljes összegből 13 335 790 eurót különítenek el a minisztériumoz tartozó szervezetek egészségügyi szakemberei számára, azoknak az első vonalban és a vörös zónában működő egészségügyi szolgáltatóknak pedig, amelyek nem a minisztérium alárendelt szervezetei, 24 196 455 eurót folyósítanak.

A minisztériumhoz tartozó intézmények közvetlen átutalással kapják meg a támogatást, a többi egészségügyi szolgáltatónak a bejelentett adatok alapján bankszámlára utalják a pénzt.

A szervezetek a ledolgozott órák szerint osztják el a pénzt a dolgozók között. A minisztérium adatai alapján 55 698 egészségügyi dolgozó segített az első vonalban, köztük orvosok, nővérek, mentősök, fogorvosok, laboránsok, gyógyszerészek és pszichológusok is.

  • tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet