Tesztelés: nem elég a kritika, cselekedni kell

„Az Összefogás tagjai közül többen is önkéntesként vesznek részt az országos tesztelésen. Bár a kormány intézkedései megosztják a közvéleményt, mozgalmunk szerint is számos lépés rosszul lett kommunikálva és rengeteg a nyitott kérdés a teszteléssel kapcsolatban, a célunk közös és egyértelmű: mihamarabb véget vetni a járványhelyzetnek, és visszaterelni életünket a normális kerékvágásba” – áll az Összefogás mozgalom portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében. 

„Senkinek sem érdeke, hogy az ország még nagyobb káoszba süllyedjen és sikertelen legyen a tesztelés, amelynek megvalósítása most már nagyrészt az önkormányzatok vállain nyugszik. Ezért fontos az országos tesztelésen való részvétel, ami segíthet kiszűrni a fertőzötteket, még ha nem is teljes alapossággal. Ugyanakkor más országok példáján láthatjuk, milyen súlyosra is fordulhat a helyzet. Az előrejelzések és statisztikák vészjósló forgatókönyveket láttatnak.

Az Összefogás videót készített a tesztelésen való részvétel ösztönzésére, hiszen közös érdekünk, hogy mihamarabb leküzdjük a járvány gyors terjedését. A videó itt érhető el:
https://www.facebook.com/osszefogas.spolupatricnost/posts/404855894223877

Fogjunk össze egymásért!

  • Összefogás, illusztrációs kép: Ministerstvo zdravotníctva SR FB