A tesztelés 2. fordulója után esedékes a határrezsim szigorítása

A tesztelés 2. fordulója után esedékes a határrezsim szigorítása

A koronavírus-tesztelés második fordulója után szigorítani fogják a határellenőrzéseket. A konkrét intézkedésekről, illetve arról, hogy november 15. után is folytatódni fog-e a veszélyhelyzet és a kijárási tilalom, még tárgyalnak. Erről Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter tájékoztatott a szerdai kormányülés alatt.

A határintézkedésekről szakértők fognak dönteni. Mikulec annyit mondott, hogy nem csupán lokális intézkedésekről lesz szó, és hogy a szomszédos országokkal is tárgyalnak annak érdekében, hogy továbbra is biztosítva legyen az akadálymentes határforgalom.

A tárcavezető elmondása szerint felmerült az a lehetőség is, hogy egyes határátkelőket csak az antigén tesztekkel való tesztelésre fognak fenntartani, más átkelőket pedig azok vehetnek majd igénybe, akik PCR teszttel rendelkeznek. Mindez attól is függ, hogy hány egészségügyi dolgozót tudnak majd bevetni. A miniszter felszólította az állampolgárokat, hogy hordják magukkal a negatív teszteredményt igazoló eredeti tanúsítványt.

A bécsi terrortámadással kapcsolatban Mikulec elmondta: a szlovák rendőrség folyamatos kapcsolatban van az osztrák hatóságokkal. Hozzátette: Szlovákia ellenőrzi a határátkelőket és a stratégiai pontokat. Egyben megerősítette, hogy az elkövetők nem nálunk vásárolták a lőszereket.

  • tasr, fotó: teraz.sk


Hagyj üzenetet