Akut vérhiány a rozsnyói kórházban: minden vércsoportra szükség van

A rozsnyói kórházban akut vérhiány van, ezért az egészségügyi intézmény felkéri az embereket, hogy a koronavírus-járvány ellenére menjenek el vért adni. A kórház biztosítja a véradók és az alkalmazottak maximális biztonságát, a vérvétel előtt lehetőség van antigén teszt elvégzésére is – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Fedáková, a Svet zdravia kórházlánc kommunikációs munkatársa. 

„Jelenleg minden vércsoportból akut hiány van a rozsnyói kórházban. A járvány ellenére vannak a kórházban olyan páciensek, akiknek a gyógyulásához sürgősen szükség van vérre, például a daganatos betegek, balesetet szenvedettek vagy anyukák, akiknek bonyolult volt a szülésük,“ magyarázta Fedáková.

A véradók és a személyzet maximális biztonsága érdekében a véradásokra konkrét napokat jelöltek ki, a rozsnyói kórházban ez kedd és péntek. A kórház kéri a véradókat, amennyiben szeretnének segíteni, egyeztessenek időpontot a 058/7771 344-es vagy a 0908 974 792-es telefonszámokon, és a vérvételre jelenjenek meg pontosan a megbeszélt időben.

  • rozsnyovidek, tasr, fotó: pixabay.com