Tesztelés: Minden esetben az eredeti tanúsítványt kell bemutatni, a fotó nem elég

Az országos koronavírus-tesztelés alkalmával kiadott tanúsítványról készült mobilfelvételt a rendőrök nem fogadják el. Az eredeti okmányt kell bemutatni, ellenkező esetben 1659 eurós büntetéssel kell számolni. Erre a rendőrség hívta fel a figyelmet a közösségi hálón csütörtökön.

A közlemény szerint a rendőrség tisztában van azzal, hogy sokaknak kényelmesebb megoldás lenne a tanúsítványról készült mobilfelvételt bemutatni az igazoltató rendőrnek. Mivel azonban az igazolásokat már több esetben is megpróbálták hamisítani, a rendőrök ellenőrzik a dokumentumon szereplő biztonsági elemeket is, ezért minden esetben az eredetit kell bemutatni.

November 14-ig kijárási tilalom van érvényben Szlovákiában, kivéve az éjjel 1 és reggel 5 óra közötti időszakot. A kijárási korlátozás alól mentességet élveznek azok a személyek, akik negatív teszteredményt produkáltak a hétvégi országos tesztelésen, vagy negatív PCR teszttel rendelkeznek. Azokban a járásokban, ahol e hét végén (november 7-8.) megismétlik a tesztelést, igazoltatáskor már a friss teszteredményt kell majd bemutatni. A többi járásban elfogadják a korábbi teszteket is. Erről a szerdai (november 4.) ülésén döntött a kormány.

  • tasr, fotó: teraz.sk