Hétfőtől kinyithatnának a mozik és a templomok – létszámkorlátozással

Hétfőtől kinyithatnának a mozik és a templomok – létszámkorlátozással

Hétfőtől (november 16.) úgy nyithatnának ki a színházak, a mozik és a templomok, hogy a befogadóképességüknek maximum 50 százalékát használhatnák ki. Ezt Igor Matovič (OĽANO) kormányfő közölte a közösségi oldalán azt is hozzátéve, hogy a javaslatát előterjesztette az epidemiológusok, virológusok és közegészségügyi szakértők csütörtöki konzíliumán, ahol ezt jóváhagyták.

Matovič elmondta: a javaslat részét képezte az edzőtermek és uszodák megnyitása is a sportklubok részére, maximum hat fő részvételével. A kormányfő bízik benne, hogy a konzílium javaslatait támogatni fogják a járványügyi bizottság pénteki ülésén.

Matovič hozzátette: továbbra is érvényes az a nyilvános ígérete, amelyet Richard Sulík gazdasági miniszternek és az SaS párt elnökének tett. Ha Sulík vasárnapig (november 15.) előáll egy olyan megoldással, amely garantálja, hogy Szlovákiában a hétnapos átlagot tekintve nem fogjuk meghaladni a napi 500 pozitív RT-PCR teszteredményt produkáló fertőzöttet, átadja neki a szlovákiai koronaválság teljes menedzselését.

A kormányfő elismerte, hogy elvetették a javaslatot, mely szerint az iskolák, az egyházak, a sportklubok és a szállodák biztosították volna a tömeges tesztelést. „Hogy győzzem meg az embereket a tesztelésről, ha a kulcsfontosságú koalíciós partnerem erre azt mondja: ostobaság?“ – mondta Matovič a járványügyi bizottság ülésére érkezve. Hozzátette: az SaS-t továbbra is a koalícióban akarja látni, és nem gondolkozik Sulík leváltásán.

  • tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet