Mától újra nyitva vannak a múzeumok

Mától újra nyitva vannak a múzeumok

A kulturális minisztérium döntése értelmében a Szlovák Nemzeti Múzeum értesíti a nyilvánosságot, hogy november 18-tól ismét látogathatók a SzNM által működtetett múzeumok és galériák.

A közegészségügyi hivatal rendelete szerint az egyidejűleg a múzeumban tartózkodók száma nem haladhatja meg az 1 fő/15m2 létszámot. A belépéskor továbbra is érvényesek a járványellenes intézkedések, a védőmaszk viselése és a kézfertőtlenítés.

Szerdától újra látogatható a betléri kastély és a krasznahorkaváraljai Andrássy-mauzóleum is – közölte a SzNM Betléri Múzeuma. A kastély tárlatai hétfő kivételével naponta látogathatók 9:30 és 16:30 óra között. A mauzóleum 8:30-tól 16:30-ig tart nyitva (a hétfő itt is szünnap), az utolsó belépés időpontja mindkét helyen 15:30 óra.

A látogatók legfeljebb 5 fős csoportokban léphetnek a kastélyba és a mauzóleumba, kötelező a maszk viselése (vagy a felső légutak elfedése más módon) és a kézfertőtlenítés a belépés előtt a pénztárnál. A belépésre várakozva a pénztárnál be kell tartani a 2 méteres távolságot, a pénztárba csak egyesével léphetnek be a jegyet vásárlók. Tárlatvezetés előtt megmérik a látogatók lázát, csak azok léphetnek be a kastélyba illetve a mauzóleumba, akiknek a testhőmérséklete nem lépi túl a 37°C-ot – tájékoztatott a múzeum.

rozsnyovidek, fotó: archív, SNM – Múzeum Betliar FB



Hagyj üzenetet