Új szubvenciós programot indít a kulturális minisztérium

Új szubvenciós programot indít a kulturális minisztérium

A Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma egy új szubvenciós programot indít azok számára, akik eddig nem folyamodhattak támogatásért. A kultúrához és kreatív iparhoz köthető műszaki és támogató szakmákat űzők a március és szeptember közötti időszak után havi 540 euró, vagyis összesen legfeljebb 3780 euró támogatást igényelhetnek. A segélyt azok a kérvényezők nyerhetik el, akik bevétele az adott hónapban nem haladta meg az 540 eurót. A kérvényeket november 23-tól december 2-ig lehet benyújtani. Erről Natália Milanová (OĽANO) kulturális miniszter számolt be egy pénteki sajtótájékoztatón.

Az aktuális felhívás a kultúra területén dolgozó önálló kereső tevékenységet végző személyeket és a szabad foglalkozásokat űzőket érinti.

A támogatást igénylőnek első lépésben kérvényeznie kell a Művészeti Alaptól (FPU) a felvételt a kultúra területén tevékenykedő egyéb szakemberek nyilvántartásába. Ezután regisztrálnia kell a kulturális minisztérium támogatási rendszerében, majd kitölteni egy elektronikus kérvényt. A dokumentumot ki kell nyomtatni, majd postázni a minisztérium címére. Pozitív elbírálás esetén a pénzt a miniszter asszony elmondása szerint már decemberben utalni fogják.

Az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a kulturális minisztérium weboldalán. A kérdéseiket feltehetik e-mailben (ds.podpora@culture.gov.sk) és a következő telefonszámon is: +421 2 32 184 357.

  • tasr, fotó: teraz.sk


Hagyj üzenetet