Elhunyt Pólos Árpád

Elhunyt Pólos Árpád

Életének 64. évében elhunyt Pólos Árpád, a kassai Thália Színház művésze. Az elhunytat a színház saját halottjának tekinti – közölte közösségi oldalán a Thália. 

Pólos Árpád 1957. március 15-én született Rimaszombatban. Ugyanitt érettségizett 1976-ban, majd 1978-ban könyvtárosi szakképesítést szerzett  Turócszentmártonban. 1982 óta tagja a kassai Thália Színháznak.
“Kezdetben kisebb szerepeket bíztak rá a rendezők, azonban alkata, színpadi megjelenése és nem utolsó sorban tehetsége miatt a színház jelentős színészévé nőtte ki magát. Drámai szerepei mellett vígjátéki figuráival is belopta magát a nézők szívébe” – olvasható a Thália Színház weboldalán.
Kövesdi Szabó Máriával közösen számos önálló műsort állítottak össze és adtak elő országszerte. Gyakori szereplője volt egyéb műsoros összeállításoknak és rádiófelvételeknek is. A kassai Tháliában Pólos Árpád formálta meg Stanley (A vágy villamosa), Capulet (Rómeó és Júlia), Alexis Zorba (Zorba, a szabad ember), Balu (A dzsungel könyve), Tót (Tóték), Hyppolit (Hyppolit, a lakáj), Henrik (A gyertyák csonkig égnek) szerepét, hogy csak néhányat említsünk számtalan alakítása közül. Szerepet kapott a Bitkári plných snov (1986) és a Ranč u zelenej sedmy (1997) című filmekben. 2000-ben a Határon Túli Magyar Színházak XII. Fesztiválján megkapta Kisvárda város Önkormányzatának különdíját, 2012-ben pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma Életmű-díjával jutalmazták a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján.
  • rozsnyovidek, forrás, fotó: adatbank.sk, thaliaszinhaz.sk, FB


Hagyj üzenetet