25 kórházban oltathatjuk majd be magunkat a COVID-19 ellen

25 kórházban oltathatjuk majd be magunkat a COVID-19 ellen

Marek Krajčí egészségügy-miniszter a szerdai kormányülés után kilátásba helyezte, hogy a lakosság 25 szlovákiai kórházban oltathatja majd be magát a COVID-19 betegség ellen. Hozzátette: az oltások számára biztosítani kell majd a megfelelő hűtőberendezéseket. A tárca nyomon követi a regisztrációs folyamatot, ennek fényében készül a tömeges oltásra.

„Logisztikailag 25 oltási pontot készítünk elő, hogy december 15-től már készen álljanak a vakcinázásra” – fejtette ki a miniszter, hozzátéve: az első fordulóban a rizikócsoportok tagjait fogják beoltani.

A tárcavezető elismételte: az óvintézkedések lazításához a tömeges antigén tesztelésen keresztül vezet az út. Szerinte minden, 5000-nél több lakossal rendelkező városban kellene lennie mintavételi helynek. Felszólított mindenkit, aki betegnek érzi magát, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, mert így nemcsak magát, hanem a környezetét is védi. Úgy véli, a kockázatos régiókat van értelme tömegesen tesztelni. A karácsonyi ünnepek alatti lezárást szeretné elkerülni.

  • tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet