Pályázati felhívás: Kapu a felvidéki nyárba

Pályázati felhívás: Kapu a felvidéki nyárba

A Diákhálózat és a Sine Metu nyílt, építészeti tematikájú ösztöndíjas ötletpályázatot hirdet 30 év alatti felvidéki magyar frissdiplomás hallgató építőművészek, építészek, építészmérnökök, belsőépítészek, designerek, formatervezők, grafikusok és lelkes laikusok számára – tájékoztatták portálunkat a kiírók. A látványterv benyújtási határideje: 2021. január 25.

A kiírók „Kapu a felvidéki nyárba” címmel indított pályázatára olyan látványterv, majd kidolgozott tervrajz készítését tűzték ki céljául, amely a Gombaszögi Nyári Tábor frekventált, ikonikus kapujának újratervezésére irányul. A teljes pályázati kiírás és a mellékletek a Diákhálózat honlapján érhetők el.

A gombaszögi völgy ad otthont Szlovákia legnagyobb magyar táborának, a Gombaszögi Nyári Tábornak. A völgy idilli miliőjéhez tartozik a gombaszögi cseppkőbarlang, a tábort körbeölelő patak és az évszázados magas fák. Ezen a mind felvidéki magyar, mind turisztikai, mind klubmozgalmi szempontból kiemelt jelentőségű helyen, a kemping megközelítésénél jól látható „GOMBASZÖG” feliratú kapu újratervezése szolgál a pályázat alapjául. A látványterv kivitelezéséhez szükséges anyagok megjelölése, illetve mennyiségének kiszámítása is szükséges a pályázat elnyeréséhez.

 

A pályázat jellege: ötletpályázat

Kulcsszavak: fiatalos, modern, látványos, formabontó!, de illeszkedjen Gombaszög és a kemping környezetébe.

A beérkezett pályaműveket egy 7 fős bizottság bírálja el, mely 2 neves felvidéki építészből, 3 tagból a Diákhálózattól és 2 Sine Metu-s munkatársból tevődik össze. A nyertes pályázó és pályamunka díjazásban részesülnek. A díjazás keretösszege: 1000 euró.

Az eredményhirdetés első köre 2021. február 5., második köre: 2021. február 28.

A pályázattal kapcsolatban kérdését a belugyes@diakhalozat.sk e-mail címen küldheti el.

  • DH, Sine Metu


Hagyj üzenetet