December 19-től kijárási tilalom lép érvénybe Szlovákiában

December 19-től kijárási tilalom lép érvénybe Szlovákiában

Szombaton (december 19.) reggel 5 órától kijárási tilalom lép érvénybe Szlovákiában. Lesznek kivételek is, a legközelebbi családtagjainkat például meglátogathatjuk majd. Ettől a naptól kezdve életbe lép az ún. lockdown is. Minden boltot bezárnak, kivéve az alapvető szükségletek kielégítése szempontjából fontos üzleteket. Ezt szerdán jelentette be Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter és Štefan Holý (Sme rodina), a jogalkotásért és a stratégiai tervezésért felelős miniszterelnök-helyettes – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

Krajčí szerint Szlovákiában a járványhelyzet rendkívül súlyos, ezért felszólított mindenkit, hogy a kijárási tilalom alatt csak legfeljebb két háztartás tagjai találkozzanak egymással, egyfajta „buborékot” kialakítva. Az utazást nem fogják korlátozni, de az embereket arra kérik, fontolják meg, hogy elhagyják-e a lakhelyüket.

A kijárási tilalom alól több kivétel is lesz, például a családlátogatás, a munkahelyre való utazás, a létfontosságú áruk beszerzése, vagy az üzemanyag-vásárlás. El lehet majd menni a postára, illetve az internetes üzletek csomagátvételi pontjaira is.

  • tasr, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet