A körzeti orvosok felszólítják az embereket, hogy töltsék otthon a karácsonyt

A körzeti orvosok felszólítják az embereket, hogy töltsék otthon a karácsonyt

A körzeti orvosok arra szólítják fel az embereket, hogy a közelgő karácsonyi ünnepeket otthon töltsék. Figyelmeztettek, hogy a kórházak az összeomlás szélén állnak, és rámutattak a fertőzöttek és a koronavírus miatt bekövetkezett halálesetek számának állandó növekedésére. Az emberek közelkedése az országon keresztül szerintük csak tovább növeli a fertőzés ellenőrizhetetlen terjedésének kockázatát. Erről Monika Palušková, a Szlovákiai Általános Orvosok Társaságának elnöke tájékoztatta a TASR-t.

„Nincs szükségünk tapsra az erkélyekről, nem várunk ovációt a munkánkért. Sokkal nagyobbra értékeljük a lakosok segítségét. Együtt kell csökkentenünk a rendelőintézetekre és kórházakra nehezedő nyomást. Ez csak akkor következik be, ha csökkenni fog a fertőzöttek és a betegek száma. És ez csak akkor lesz, ha otthon maradunk” – üzenték a körzeti orvosok.

A közelgő ünnepek szerintük mások lesznek, mint ahogy azt eddig megszoktuk. Az orvosok azt kérik az emberektől, hogy ne engedjék meg, hogy az ilyen ünnepek a jövőben is megismétlődjenek. „Bölcs döntéseket és tetteket” várnak. „Kerüljük el, hogy az elkövetkező hónapokban is bizonytalanságban legyünk, és hogy az orvosoknak csak a koronavírus-fertőzöttekkel kelljen foglalkozniuk. Mert így értékes időt és erőt veszítünk, ami miatt nem tudunk azokkal a páciensekkel foglalkozni, akiknek más betegségeik vannak, és ugyanúgy szükségük van ránk” – jegyezték meg.

  • tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet