“Farsangtól Pünkösdig” – folytatódik a Rákóczi Szövetség óvodapedagógusok és tanítók számára szervezett online képzése

“Farsangtól Pünkösdig” – folytatódik a Rákóczi Szövetség óvodapedagógusok és tanítók számára szervezett online képzése

2021. január 29-én Balatoni Kata, Így tedd rá! programgazda, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató ismét online képzést tart Néphagyomány az óvodában és az iskolában – “Farsangtól Pünkösdig” témában külhoni óvodapedagógusoknak és tanítóknak.

A program során a résztvevők körbeutazzák a Kárpát-medencét, megismerve szokásvilágát és feltárva azokat a dalokat, játékokat, mondókákat, táncokat, melyek a hétköznapi pedagógiai folyamatokban alkalmazhatók. Terítékre kerül a farsangi mulatság, Balázs, Bálint, Gergely, március 15 megújulása, a nagyböjt világa, Virágvasárnap, húsvét, Szent György, pünkösd, de még anyák napja is. Ültetnek tulipánokat, énekelnek rózsákat, hordoznak kiszét, pünkösdi királylányt, huszárokat idéznek, esőt és napot varázsolnak, cserebogarat és gólyát keresnek. Mindezt a magyar kultúra páratlan kincsestárából merítve.

A képzés időpontja: 2021. január 29. (péntek) 17 és 20 óra között. A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők a Rákóczi Szövetség oldalán jelentkezhetnek 2021. január 27. (szerda) 20 óráig, majd a regisztrációt követően kapják meg a részvételhez szükséges információkat.

  • rozsnyovidek, forrás: Rákóczi Szövetség


Hagyj üzenetet