Gömörhorka: vezetéknév alapján felosztott ütemterv szerint ajánlott érkezni a tesztelésre

Gömörhorka: vezetéknév alapján felosztott ütemterv szerint ajánlott érkezni a tesztelésre

Az országos COVID-19 tesztelés gömörhorkai mintavételére 2021. január 22-én, pénteken és január 23-án, szombaton kerül sor a helyi kultúrházban reggel 07.00 órától este 22.00 óráig. Az utolsó mintavétel 21.30 órakor történik – tájékoztatott közösségi oldalán a helyi önkormányzat. 
A tesztelés elsősorban a 10 és a 65 év közötti korosztály számára ajánlott. Nem ajánlott viszont azok számára akik 65 évesnél idősebbek és idejük nagy részét otthonukban töltik, vagy akik mozgásukban korlátozottak, illetve egészségi állapotuk miatt korlátozottak, és körülményeikből adódóan természetes módon kerülik a társas kapcsolatokat. A tesztelésre minden olyan személy eljöhet, beleértve a külföldieket is, akik a tesztelés ideje alatt a településen tartózkodnak. A személyi igazolványt és egészségbiztosítási kártyát szükségeltetik magukkal hozni.
A tesztelésre várakozók a főbejárat előtt egy sorban gyülekeznek kétméteres távolságot betartva. Az előcsarnokban az adminisztratív munkásoknak személyi igazolványukkal (a 15 éven aluliak egészségbiztosítási kártyával) igazolják személyazonosságukat, kitöltik a szükséges nyomtatványokat. A regisztrációt követően minden személy sorszámot és zsebkendőt kap, majd továbbhalad a mintavételi helyre. A tesztelés után a résztvevő az arra kijelölt, fertőtlenített helyen várakozik az eredményre, amelyet az egészségügyi dolgozó ad át borítékban. Pozitív eredmény esetén további utasításokat a borítékban mellékelt információs lapon olvashat el. A mintavételi hely elhagyása a kultúrház hátsó bejáratán lehetséges.
A rendet és a szabályok betartását a rendőrség és a katonaság felügyeli, ezért együttműködésre és az utasítások betartására kérik a lakosokat.
A lakosok a település Facebook oldalán élő közvetítésen követhetik majd, hányan várakoznak tesztelésre.
– forrás: facebook/gemerskahorka.eu


Hagyj üzenetet