Az 56 évnél idősebb iskolai alkalmazottak is igényelhetik az oltást

Az 56 évnél idősebb iskolai alkalmazottak is igényelhetik az oltást

Az 56 évnél idősebb iskolai alkalmazottakat előnyben fogják részesíteni az e hétvégi vakcinázás során. Ebben egyezett meg Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter az egészségügy-miniszterrel. Az oktatási tárca erről a közösségi hálón tájékoztatott pénteken.
      

Eddig az 55 évnél fiatalabb pedagógusok és oktató-nevelő munkát közvetlenül segítő alkalmazottak élveztek előnyt. Miután Szlovákiában engedélyezték az AstraZeneca oltóanyag beadását az 55-70 éveseknek is, megnyílt az oltásra való regisztráció lehetősége az 56 évnél idősebb iskolai alkalmazottak előtt is.
      

Az 56 évnél idősebb alkalmazottak Zsolnán, Losoncon, Nagyszombatban, Kassán, Eperjesen, Homonnán, Érsekújvárban, Pozsonyban, Bajmócon, Vágbesztercén, Miaván, Trsztenán, Alsókubinban, Liptószentmiklóson, Csacán, Dénesdtorcsmisérden (Dunajská Lužná) és Námesztón oltakozhatnak – közölte a TASR. Regisztrálni ugyanazon a linken keresztül lehet, amely a többi korosztály számára is elérhető volt. A TASR információi szerint több mint 13 500 időpont áll rendelkezésre.

  • forrás: tasr, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet