„Széchenyi öröksége” – rajzpályázat

„Széchenyi öröksége” – rajzpályázat

A dunaszerdahelyi Pázmaneum Társulás csatlakozva a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez rajzpályázatot hirdet alapiskolás és középiskolás diákok részére „Széchenyi öröksége” címmel. A beküldési határidő június 4., az eredményhirdetésre szeptember 21-én kerül sor. A zsűri által kiválasztott alkotások ősszel kiállításon is megtekinthetők. 

A rajzpályázat apropója a Széchenyi-emlékév

Ez év szeptember 21-én ünnepelhetjük a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulóját. A Széchenyi-emlékévhez csatlakozott Társulásunk is, hiszen Széchenyi István élete és munkássága példaként szolgál mindannyiunknak.

A rajzpályázat témája: Széchenyi István öröksége, avagy mire lehetünk büszkék magyarként. Mit köszönhetünk Széchenyi Istvánnak? A gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés, sport… terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetőek a rajzpályázatban.

Pályázni lehet bármely, szabadon választott technikával. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül adják le a pályázók. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak, írják fel az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Egy pályázó gyermek összesen egy pályaművel indulhat. Korcsoportok: 6–10, 11–14, 15–18 évesek.

A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.

Az elkészített műveket legkésőbb 2021. június 4-ig várják az alábbi címre:
Pázmaneum Társulás, Fő utca (Hlavná ul.) 47/22, P.O. BOX 175., SK-92901 Dunaszerdahely (Dunajská Streda)
A borítékra írják rá: „Széchenyi öröksége” rajzpályázat.

 

A legjobb alkotásokból kiállítás nyílik, a különdíj győztese kastélybelépőt kap

A kiválasztott alkotásokat egy kiállítás keretén belül mutatják be 2021 októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. A fent felsorolt korcsoportokból az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak ezenfelül a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékát is átvehetik.

A szervezők a nyerteseket e-mailben értesítik, a nyertes pályázatok megjelennek a Pázmaneum honlapján (www.pazmaneum.com) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/pazmaneumpt/), illetve kiállítás formájában megtekinthetőek majd a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

További információ: info@pazmaneum.com

  • forrás, fotó: www.pazmaneum.com


Hagyj üzenetet