Lemondott Marek Krajčí egészségügyi miniszter

Lemondott Marek Krajčí egészségügyi miniszter

Távozik hivatalából Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter. Ezt a csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, és hozzátette, a két kisebb koalíciós partner ahhoz a feltételhez kötötte kormányban maradását, hogy ő lemond. Krajčí hozzátette, nem akar ez elé akadályokat gördíteni, nem ragaszkodik a székéhez.

Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök méltatta Krajčí munkáját. Hozzátette: a koalíció közel állt a széteséshez. Matovič abszurdnak nevezte Krajčí lemondását. Szerinte a miniszter sokszor magára maradt abban a harcban, amit az emberek életéért és egészségéért vívott – számolt be a TASR hírügynökség.

Michal Šipoš, az OĽANO parlamenti klubjának elnöke azt mondta, ha mindannyian megfogadnánk Krajčí javaslatait, nem lenne ilyen rossz a járványhelyzet az országban. Hozzátette, az OĽANO-klub továbbra is kiáll Krajčí és döntései mellett. „Sajnáljuk, hogy az távozik, aki további intézkedéseket akart, azok pedig, akik mindent megkérdőjeleztek, maradnak” – tette hozzá Šipoš, és kijelentette, a mozgalom mindent megtesz, hogy rátermett új egészségügyi minisztert javasoljon.

  • forrás: tasr, fotó: teraz.sk


Hagyj üzenetet