Itt a jövő hétre érvényes COVID automata térkép: a Rozsnyói bordó járás marad

Itt a jövő hétre érvényes COVID automata térkép: a Rozsnyói bordó járás marad

A COVID automata értelmében jövő hétfőtől (április 5.) 10 járás lesz fekete besorolású, ezekben negyedfokú riasztás lesz érvényben. 52 járás bordó, 17 pedig piros besorolású lesz. Ami az egész ország besorolását illeti, Szlovákia továbbra is fekete fázisban van. A kormány a szerdai ülésén hagyta jóvá a járások COVID automata, illetve a fertőzöttség mértéke szerinti felosztását – tájékoztatott a TASR hírügynökség. A Rozsnyói járás marad a bordó fázisban, a szomszédos Kassa-vidéki járás már piros besosolású.

Jövő héttől fekete besorolású lesz a Csacai, Illavai, Korponai, Kiszucaújhelyi, Losonci, Miavai, Vágújhelyi, Poltári, Poprádi és Trencséni járás.

Harmadfokú, bordó riasztás lesz érvényes a legtöbb járásban, köztük négy pozsonyi járásban, a déli járások közül pedig a Dunaszerdahelyiben, a Galántaiban, a Nagymihályiban, a Nagykürtösiben, a Rimaszombatiban, a Rozsnyóiban, a Szenciben, a Tőketerebesiben és a Vágsellyeiben – számolt be a TASR.

17 járásban másodfokú, piros riasztás lesz érvényben. A déli járások közül a Komáromi, a négy kassai, a Kassa-vidéki, a Lévai, a Nyitrai és az Érsekújvári tartozik ebbe a kategóriába.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet