Zuzana Čaputová köztársasági elnök kinevezte Eduard Heger kormányát

Zuzana Čaputová köztársasági elnök kinevezte Eduard Heger kormányát

Zuzana Čaputová köztársasági elnök csütörtökön kinevezte Eduard Heger (OĽANO) kormányát az elnöki palotában. Heger Igor Matovičot (OĽANO) váltotta a kabinet élén, Matovič pénzügyminiszter lett. Az egészségügyi tárca élén Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) lépett Marek Krajčí (OĽANO) helyébe. A munka-, szociális és családügyi miniszter posztja egyelőre betöltetlen. Az OĽANO-nak továbbra is hét miniszteri posztja van a kormányban, a Sme rodinának három, az SaS-nek három és a Za ľudí-nak kettő – tájékoztatott ma a TASR.

A pénzügyminisztériumot Igor Matovič eddigi miniszterelnök vezeti, aki egyben miniszterelnök-helyettes is lesz. A belügyminisztérium élén Roman Mikulec, az egészségügyién Vladimír Lengvarský áll, Jaroslav Naď vezeti a védelmi tárcát, a földművelésügyi minisztérium élén Ján Mičovský, a környezetvédelmi minisztériumén Ján Budaj, a kulturális tárca élén pedig Natália Milanová (mindannyian OĽANO) áll.

A Sme rodina mozgalomnak három tisztsége van. Andrej Doležal továbbra is a közlekedési és építésügyi minisztérium élén áll, Štefan Holý pedig miniszterelnök-helyettes. A munka-, szociális és családügyi minisztérium élére még nem állítottak jelöltet.

Az SaS három minisztériumot irányít. Branislav Gröhling visszatért az oktatási tárca élére, Ivan Korčok a külügyi tárcáéra, a gazdasági minisztériumot pedig az SaS elnöke, Richard Sulík vezeti, aki egyben miniszterelnök-helyettes is.

A Za ľudí két minisztériumot felügyel, Mária Kolíková vezeti az igazságügyi minisztériumot, Veronika Remišová pedig a befektetésekért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős miniszter, egyben miniszterelnök-helyettes lesz.

  • forrás: tasr, fotó: FB


Hagyj üzenetet