Zuzana Čaputová köztársasági elnök kinevezte Eduard Heger kormányát

Zuzana Čaputová köztársasági elnök csütörtökön kinevezte Eduard Heger (OĽANO) kormányát az elnöki palotában. Heger Igor Matovičot (OĽANO) váltotta a kabinet élén, Matovič pénzügyminiszter lett. Az egészségügyi tárca élén Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) lépett Marek Krajčí (OĽANO) helyébe. A munka-, szociális és családügyi miniszter posztja egyelőre betöltetlen. Az OĽANO-nak továbbra is hét miniszteri posztja van a kormányban, a Sme rodinának három, az SaS-nek három és a Za ľudí-nak kettő – tájékoztatott ma a TASR.

A pénzügyminisztériumot Igor Matovič eddigi miniszterelnök vezeti, aki egyben miniszterelnök-helyettes is lesz. A belügyminisztérium élén Roman Mikulec, az egészségügyién Vladimír Lengvarský áll, Jaroslav Naď vezeti a védelmi tárcát, a földművelésügyi minisztérium élén Ján Mičovský, a környezetvédelmi minisztériumén Ján Budaj, a kulturális tárca élén pedig Natália Milanová (mindannyian OĽANO) áll.

A Sme rodina mozgalomnak három tisztsége van. Andrej Doležal továbbra is a közlekedési és építésügyi minisztérium élén áll, Štefan Holý pedig miniszterelnök-helyettes. A munka-, szociális és családügyi minisztérium élére még nem állítottak jelöltet.

Az SaS három minisztériumot irányít. Branislav Gröhling visszatért az oktatási tárca élére, Ivan Korčok a külügyi tárcáéra, a gazdasági minisztériumot pedig az SaS elnöke, Richard Sulík vezeti, aki egyben miniszterelnök-helyettes is.

A Za ľudí két minisztériumot felügyel, Mária Kolíková vezeti az igazságügyi minisztériumot, Veronika Remišová pedig a befektetésekért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős miniszter, egyben miniszterelnök-helyettes lesz.

  • forrás: tasr, fotó: FB

Related Posts

11 jelölt indul a márciusi államfőválasztáson
A kormány november 3-ig meghosszabbította a magyar határ ellenőrzését
A 2027-ig szóló szerződés szerint olcsóbb áramot kapnak a háztartások