Bethlen 100 – online konferencia

Bethlen 100 – online konferencia

A Magyarságkutató Intézet „Bethlen 100” címmel online tudományos konferenciát szervez 2021. április 14-én 9 órától. A konferencia bemutatja azt az államférfiúi életpályáját, amely azt tükrözi, hogy Bethlen István számára a nemzeti érdekek, tradíciók, a nemzeti felemelkedés jelentette a legfőbb igazodási pontot – tájékoztattak az esemény szervezői.

A Magyarságkutató Intézet 2020-ban, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján négy online tudományos konferenciát szervezve emlékezett meg a száz évvel ezelőtti eseményekről. A „Bethlen 100” konferencia ennek a megkezdett emlékezéssorozatnak a folytatása.

“Pontosan száz évvel ezelőtt, 1921. április 14-én alakította meg kormányát gróf Bethlen István, aki miniszterelnöksége tíz éve alatt nemcsak társadalmi békét teremtett, hanem bebizonyította, hogy Magyarország – az első világháborús vereség és Trianon után is – életképes, magát újraszervezni képes állam. Bethlen volt az, aki a politikai konszolidáció érdekében kiegyezett a szociáldemokratákkal és koalícióra lépve a Kisgazdákkal, megteremtette a stabil kormányzás pártpolitikai alapjait. Létrehozva ezzel egy olyan kormányzati többséget és erőt, amelyre támaszkodva megvalósíthatta a keresztény-nemzeti konszolidációs programot.”

A konferencia az alábbi hivatkozásokra kattintva érhető el:

www.youtube.com/c/MagyarságkutatóIntézet/

https://www.facebook.com/magyarsagkutato/

www.mki.gov.hu

  • Magyarságkutató Intézet


Hagyj üzenetet