Az iskolában elég a szájmaszk, a szabadban is levehető – enyhültek a maszkviselés szabályai

Az iskolában elég a szájmaszk, a szabadban is levehető – enyhültek a maszkviselés szabályai

Hétfőtől enyhülnek a szájmaszk- és reszpirátorviselésre vonatkozó előírások. Az enyhítést a járványhelyzet javulása teszi lehetővé – tájékoztatott a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

„A szabadban már nem kötelező szájmaszkot vagy reszpirátort viselni, ha öt méternél távolabb vagyunk másoktól, akikkel nem egy háztartásban élünk” – magyarázta Daša Račková, az ÚVZ szóvivője.

“A reszpirátor helyett az iskolában elég a szájmaszk a gyerekeknek és az iskolai dolgozóknak is. A többi munkahelyen is elég a szájmaszk azoknak a dolgozóknak, akiknek légzési problémáik vagy bőrbetegségük van, amin a reszpirátor hordása rontana” – tette hozzá Račková.

Ha a munkáltató és a munkavállaló ebben megegyezik, reszpirátor helyett viselhetnek szájmaszkot azok a dolgozók, akiknek a munkájuk miatt gondot okoz a reszpirátor viselése. Ez eddig csak akkor volt lehetséges, ha ezt a munkahelyi egészségügyi felügyelet külön megengedte – számolt be a TASR hírügynökség. A többi járványügyi előírás változatlanul érvényben marad.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet