Viharos szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Viharos szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Másodfokú riasztást adtak ki a meteorológusok több nyugati megyére a viharos szél miatt. Az ország más területein elsőfokú szélriasztás lesz érvényben. Több régióban viharok is előfordulhatnak. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott a weboldalán.

Szerda délután másodfokú szélriasztás lép életbe Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyében, valamint Trencsén megye több járásában. A szél átlagsebessége 60 km/óra körül alakul majd, a széllökések sebessége elérheti a 95 km/órát is. “Ez a szélsebesség fokozott veszélyt jelent az emberi tevékenységekre, és nagyobb a károk keletkezésének kockázata is” – olvasható a SHMÚ közleményében.

Elsőfokú szélriasztás lesz érvényben Zsolna, Besztercebánya, Eperjes és Kassa megyében. Viharos széllel kell számolni a hegyekben is, ahol a széllökések sebessége akár a 135 km/órát is elérheti.

Nyitra, Trencsén, Besztercebánya, Zsolna, Eperjes és Kassa megyében viharok is előfordulhatnak. „A viharokat rövid, heves záporok kísérhetik, a csapadékmennyiség elérheti a 20-30 millimétert” – zárul a közlemény.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet