Az ásványok útja – nyári tematikus napok gyermekeknek

Az ásványok útja – nyári tematikus napok gyermekeknek

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Az ásványok útja címmel nyári tematikus napokat szervez 5-9 és 10-13 éves gyerekek részére. A résztvevők a múzeum-pedagógia interaktív formái és az élményszerű tanulás módszerei segítségével ismerkedhetnek meg Gömör gazdag bányászati hagyományaival – tájékoztatta portálunkat Róbert Šimko, a múzeum kulturális menedzsere. A szervezők szeretnék bemutatni a bányászati eszközök fejlődését a középkortól napjainkig, különös tekintettel az ásványok szállításának módszereire és formáira. Az ásványok útja elnevezésű projekt támogatója és fő partnere a Művészeti Alap.

Mint megtudtuk, a nyári tematikus napok tevékenységeit az adott korosztályhoz igazítják, a programban dokumentumfilm vetítés, workshop, bányászati technikák bemutatása interaktív játékokkal, valamint kirándulás szerepel. A gyerekek bányásztelepüléseket, műszaki és kulturális emlékeket keresnek majd fel – részletezte a múzeum munkatársa.

A tervezett programok közelebbről megismertetik a bányászati szállítás egyes fajtáit, miközben a kis felfedezők ki is próbálhatnak közülük néhányat a műszaki eszközök autentikus, működő másolatai segítségével (korabeli bányásztargonca, teknő, emelő).

A korlátozott létszám miatt a programra előzetes jelentkezés szükséges. Az 5-9 éves gyerekek számára 2021. július 12. és 16., illetve július 19-23. között szervezik meg a tematikus napokat, a 10-13 éves korosztályba tartozókat pedig augusztus 2-6. között várják, a foglalkozások 8:00 órától 15.30-ig tartanak. A helyszín a Rozsnyói Bányászati Múzeum, de a résztvevők terepre is ellátogatnak, az úticél a csucsomi bányászati tanösvény és Alsósajó, az Etelka Huta lesz.

Bővebb információ és jelentkezés: Mgr. Badin Gabriella (e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk  , tel.: 0907 769 338), Ing. Juliána Kelemenová (e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk , tel.: 0908 101 060).

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet