Múzeumok és Galériák Éjszakája – a Bányászati Múzeum újdonsággal várja a látogatókat

Múzeumok és Galériák Éjszakája – a Bányászati Múzeum újdonsággal várja a látogatókat

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa Megye Önkormányzatának kulturális intézménye az előző évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódik a Múzeumok és Galériák Éjszakája nemzetközi rendezvénysorozatba. A járványügyi intézkedések fokozatos enyhítésének köszönhetően a múzeum megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt, és 2021. május 15-én, szombaton 14:00 és 21:00 óra között a Múzeumok és Galériák Éjszakája alkalmából szervezett programokkal várja a látogatókatAz országszerte zajló programsorozat védnöke Zuzana Čaputová államfő.

A látogatók kedvezményes árú belépővel nézhetik meg a rozsnyói Sentinel Élményközpont látnivalóit, többek között a kis bányászvonaton kialakított újdonságot, az Alexander bányatárna diorámáját. A belépőjeggyel ezen kívül megtekinthető a Történelmi tárlat – múzeumi gyüjtemény bemutató is a Šafárik utca 31. szám alatt, valamint a Galéria aktuális kiállításai a Bányászok terén, a Rozsnyói színházi élet, valamint Baffy Zatroch Viktória: AFFECTUS ET MOTUS – BABY VERSION című kiállítása.

A múzeumban a legkisebbeket a hagyományosan vonzó kis bányavonat várja a Sentinel Élményközpontban. A kisvonatnak ezúttal már az újonnan megnyitott bányatárnában is lesz megállója, ahol a vagonokban ülve élményszerűen ismerkedhetnek meg a bánya munkakörülményeivel. A felnőtt látogatókon kívül várjuk múzeumunkba a gyerekes családokat is, ezért is biztosítunk a 10 évesnél kisebb gyerekeknek teljesen ingyenes belépést“ tette hozzá Pavol Lackanič, a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója.

Örülünk, hogy a szünet után, amikor a megye kulturális intézményei főleg online programokat szerveztek, újra megnyithatták kapuikat a látogatók számára. Ebbe a nemzetközi kezdeményezésbe idén szinte az összes múzeumunk és galériánk bekapcsolódik, körülbelül 30 programmal készülnek. Ezek közül némelyek az online térben zajlanak majd, de néhányat a látogatók személyesen is felkereshetnek. Meghívunk tehát mindenkit, hogy támogassa a kultúrát, és éljék át ismét saját bőrükön a Múzeumok és Galériák Éjszakáját“ nyilatkozta Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke.

A múzeum munkatársai kérik a látogatókat, hogy szigorúan tartsák be az érvényes járványügyi előírásokat.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet