A beoltottak júniustól európai tanúsítványt kapnak

A beoltottak júniustól európai tanúsítványt kapnak

Akiket ezen a héten oltanak be a COVID-19 elleni vakcinával, már megkapják az úgynevezett átmeneti igazolást. Akik korábban kapták meg a védőoltást, utólag is kérhetik a tanúsítványt – jelentette be Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt), és közölte június 26-tól mindenki megkapja az európai szabvány szerinti tanúsítványt.

„Akiket ezen a héten oltanak be, olyan dokumentumot kapnak, amelyet a határátlépéskor természetesen elfogadnak a velünk szomszédos országok” – jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy akik korábban kapták meg az oltást, azok a körzeti orvosuktól kérhetnek ilyen igazolást.

„Nagyon rövid időn belül a mi adatbázisunkból, vagy például az egészségbiztosítótól is hozzá lehet jutni ilyen igazoláshoz” – közölte Lengvarský, hozzátéve, hogy a részletekről tájékoztatni fog az egészségügyi minisztérium.

Az ellenzéki Smer-SD kedden bejelentette, indítványozni fogja az egészségügyi miniszter leváltását, ha hétfőig nem oldódik meg az oltásról szóló igazolások kérdése.

  • forrás: tasr, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet