Jordana Palovičová és Ivan Palovič – komolyzenei koncert Rimaszombatban

Jordana Palovičová és Ivan Palovič – komolyzenei koncert Rimaszombatban

2021. május 25-én 18.00 órai kezdettel a rimaszombati kultúrházban kerül megrendezésre Jordana Palovičová és Ivan Palovič komolyzenei koncertje. Az est folyamán J. S. Bach, J. N. Hummel, Ilja Zeljenka, Fazil Say és York Bowen művei hangzanak el a két kiváló, nemzetközi sikerekkel rendelkező fiatal művész előadásában – tájékoztatott a rimaszombati művelődési központ. Jegyek ára 3 €, a helyszínen, a koncert előtt vásárolhatók meg. A rendezvény fő támogatója a Szlovák Köztársaság Művészeti Alapja.

A koncert érdekessége, hogy ott kerül bemutatásra az a 64 oldalas publikáció, mely a rimaszombati komolyzenei élet negyvenéves történetét foglalja össze, s melyben a kedden fellépő zongoraművész, Jordana Palovičová írása is megtalálható. Jordana Palovičová – a szlovákiai komolyzenei élet meghatározó alakja, számos nemzetközi zongoraverseny, fesztivál, mesterkurzus és nagy jelentőséggel bíró projekt résztvevője -, rimaszombati koncertjeinek emlékét osztja meg az olvasókkal. A kiadványban rajta kívül több ismert művész, Peter Michalica, Jozef Podhoranský, Ladislav Fančovič, Matej Arendárik írása is megtalálható, de nyilatkoznak benne koncertélményeikről a Rimaszombati Tehetségek Fórumának résztvevői és a komolyzenei kör tagjai is.

Jordana Palovičová és Ivan Palovič koncertjére, valamint a jubileumi koncertév kapcsán megjelent kiadvány bemutatására minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

– forrás: vmk



Hagyj üzenetet