Az államfő Gömör, Kishont és Nógrád régiókba látogat

Zuzana Čaputová államfő kedden és szerdán (június 1-2.), egy regionális körút keretében Dél-Szlovákia több városát és községét is felkeresi. Három régió, Gömör, Kishont és Nógrád gazdasági és szociális helyzete érdekli őt. A körút keretében ellátogat Rimaszombatba, Jolsvára és Losoncra is – tájékoztatta hétfőn a TASR hírügynökséget Jozef Matej, az elnöki iroda sajtóosztályának vezetője.

Čaputová kedden (június 1.) délelőtt a rimaszombati ipari park jövőbeni helyszínét tekinti meg, majd a helyi munkaügyi hivatalba látogat, hogy találkozzon a hivatali elöljárókkal és az alkalmazottakkal. „Az államfő a régióban élő, külföldre ingázó ápolónőkkel is találkozni fog” – mondta Matej. Délután a jolsvai Koháry-Coburg-kastélyt és a magnezitgyárat tekinti meg.

Szerdán (június 2.) az elnök asszony Losoncra látogat, ahol először az egészségügyi szakközépiskola diákjaival fog társalogni. Ellátogat a Za dôstojný život polgári társulás válságközpontjába is, amely régóta segíti a krízishelyzetbe került embereket. Itt van a Szlovák Élelmiszerbank kiadóhelye is. Čaputová a szolgálati utat az ipolyrónai szociális vállalat meglátogatásával zárja.

  • forrás: tasr, fotó: teraz.sk

Related Posts

A gombaszögi Andrássy-kúria is harcba szállt az Év műemléke díjért
Andrássy Franciska jótékonysága inspirálta a gömöri karácsonyi adománygyűjtést
Karácsonyi kézműves foglalkozások a gótika jegyében