„Az ásványok útja“ – gyermeknap a múzeumban

„Az ásványok útja“ – gyermeknap a múzeumban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum 2021. június 4-én, pénteken gyermeknapot szervez „Az ásványok útja“ címmel. A programra a Sentinel Élményközpontban kerül sor 9:00-től 17:00 óráig – tájékoztatta portálunkat a múzeum. 

A rendezvény fő célja, hogy megismertesse a gyerekeket a bányászati szállítmányozás fejlődésével. Az egész nap zajló foglalkozásokkal a legkisebb múzeumlátogatókat szólítják meg, elsősorban az óvodás és alsó tagozatos gyermekeket. A múzeum munkatársai bemutatják a bányászatban használt szállítás egyes formáit, néhányat pedig a gyerekek is kipróbálhatnak.

Az idei gyermeknap valamivel különlegesebb lesz, mivel a megyei kulturális intézmények hosszú idő után fogadják újra a látogatókat. Ezért a gyermekprogramok kínálata színes lesz, és valóban mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót. A megyében több mint 20 rendezvény zajlik majd a legkisebb látogatók részvételével. A Bányászati Múzeumban például kipróbálhatják a legújabb szerzeményt, az Alexander bányatárnát, amelybe a kis bányavonat viszi el őket,“ nyilatkozta Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke.

A múzeumi gyermeknapra előzetes bejelentkezés szükséges, a résztvevők száma korlátozott. A program helyszíne a Sentinel Élményközpont (Šafárik utca 43.), jelentkezés az alábbi elérhetőségeken: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338, Ing. Juliána Kelemenová, e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk, tel.: 0908 101 060.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet