Tovább javult a járványhelyzet, az első oltást már több mint 1,7 millió fő megkapta

Tovább javult a járványhelyzet, az első oltást már több mint 1,7 millió fő megkapta

Tovább javult a járványhelyzet Szlovákiában. Naponta 250-nél kevesebb új koronavírus-fertőzöttet vesznek nyilvántartásba. A kórházakban megközelítőleg 400 pácienst kezelnek, csak 34 szorul mesterséges lélegeztetésre. A járványhelyzet a környező országokban is kedvezően alakul. Erről szerdai sajtótájékoztatóján számolt be Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) igazgatója.

“Talán már néhány napon belül megkapja az egymilliomodik személy is a második adag oltóanyagot” – közölte Mišík. Eddig 882 000 személyt oltottak be mindkét dózissal. Az első adagot eddig több mint 1,7 millió fő kapta meg, vagyis a 16 év feletti populáció 38 százaléka. A 70 évnél idősebb személyek 65 százalékát már beoltották.

Oltási időpontra vár mintegy százezer érdeklődő, a legtöbben az északnyugati régiókban. Azzal kapcsolatban, hogy egyes régiókban alacsony az oltási hajlandóság, Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter azt mondta, hogy ha az emberek nem mutatnak érdeklődést a vakcina iránt, el kell vinni hozzájuk a védőoltást. A tárcavezető lehetővé tenné a tömeges oltást a nagyobb cégeknél, valamint azt is, hogy a körzeti orvosok is olthassanak.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet