Június 14-től a járások többsége sárga besorolású lesz

Június 14-től a járások többsége sárga besorolású lesz

A COVID-automata szerint jövő hétfőtől (június 14.) egyetlen járás sem lesz fekete színnel jelölve. Két járásban lesz érvényben másodfokú figyelmeztetés, háromban elsőfokú, 19 járásban másodfokú, 49-ben elsőfokú riasztás lesz érvényben. Hat járást tartanak megfigyelés alatt. A kormány szerdai ülésén jóváhagyta a járások kockázati fokozatok szerinti felosztását a COVID-automata alapján – tájékoztatott a TASR hírügynökség. 

Hétfőtől másodfokú figyelmeztetés (piros besorolás) lesz érvényben a Kiszucaújhelyi (Kysucké Nové Mesto) és a Miavai (Myjava) járásban. Elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben a Selmecbányai, a Szakolcai (Skalica) és a Trencséni járásban (rózsaszínnel jelölve). Másodfokú riasztás (narancssárga besorolás) lesz érvényben többek között a Lévai és a Rimaszombati járásban.

Sárga és a zöld járások – ahol a legjobban alakul a járványhelyzet

Sárga színnel jelölik azokat a járásokat, amelyekben elsőfokú riasztás lesz érvényben hétfőtől, köztük Pozsonyban, a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Komáromi, a Kassai, a Kassa-vidéki, a Losonci, az Érsekújvári, a Nagyrőcei, a Rozsnyói, a Szenci, a Tőketerebesi és a Nagykürtösi járásban.

A zöld színnel jelölt megfigyelési fázisba sorolják hétfőtől a Breznóbányai (Brezno), a Puhói (Púchov), a Vágsellyei, a Sztropkói (Stropkov), a Nagytapolcsányi (Topoľčanyi) és a Stubnyafürdői (Turčianske Teplice) járást.

II. stupeň varovania – červená – 2 okresy: Kysucké Nové Mesto a Myjava
I. stupeň varovania – ružová – 3 okresy: Banská Štiavnica, Skalica a Trenčín
II. stupeň ostražitosti – oranžová – 19 okresov: Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Levice, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou a Žilina
I. stupeň ostražitosti – žltá – 49 okresov:  Banská Bystrica, Bratislava I.-V., Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Sabinov, Senec, Snina, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce a Zvolen
Monitoring – zelená – 6 okresov: Brezno, Púchov, Šaľa, Stropkov, Topoľčany a Turčianske Teplice

  • forrás: tasr, www.health.gov.sk

 



Hagyj üzenetet