Hétfőtől egy járásban lesz érvényben másodfokú figyelmeztetés, 17 járás zöld lesz

Hétfőtől egy járásban lesz érvényben másodfokú figyelmeztetés, 17 járás zöld lesz

Jövő hétfőtől (június 21.) a COVID-automata szerint egyetlen járás sem lesz fekete besorolású. Másod- és elsőfokú figyelmeztetés is egy-egy járásban lesz érvényben. Másodfokú riasztás 15 járásban lesz, elsőfokú riasztás 44-ben. Megfigyelési fokozatban 17 járás lesz. A Trencséni járást június 17-én, csütörtökön elsőfokú riasztási fokozatba sorolják. A kormány szerdai ülésén hagyta jóvá a járások aktuális kockázati szint szerinti besorolását a COVID-automata alapján.

A másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben a Miavai, elsőfokú a Kiszucaújhelyi járásban.

Másodfokú riasztás a Báni, a Selmecbányai, a Csacai, a Gölnicbányai, a Homonnai, a Námesztói, a Vágújhelyi, a Pöstyéni, a Rózsahegyi, a Szenicei, a Szakolcai, a Szobránci, az Iglói , a Nagyszombati és a Varannói járásban lesz.

Sárga színnel jelölt elsőfokú riasztás lesz érvényben többek között a Pozsonyi, a Galántai, a Kassai, a Kassa-vidéki, a Lévai, a Losonci, a Nagymihályi, az Érsekújvári, a Nagyrőcei, a Rimaszombati, a Rozsnyói, a Szenci és a Tőketerebesi járásban. A Trencséni járást már csütörtöktől ebbe a kategóriába sorolják.

Hétfőtől a zöld színnek megfelelő megfigyelési fokozatba kerül többek között a Dunasszerdahelyi, a Komáromi, a Vágsellyei és a Nagykürtösi járás.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet