Szerdától lehet regisztrálni a COVID-19 elleni védőoltásra a körzeti orvosnál

Szerdától lehet regisztrálni a COVID-19 elleni védőoltásra a körzeti orvosnál

Szerdától lehet regisztrálni Szlovákiában a COVID-19 elleni védőoltásra a körzeti orvosi rendelőkben – jelentette be a kormányülés előtt Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt).

„Ma indítjuk az oltási programot a körzeti orvosi rendelőkben. Mától jelentkezhetnek a körzeti orvosok” – mondta a miniszter, és hozzátette, hogy az egészségügyi minisztérium csütörtökön (június 24.) ad további tájékoztatást.

A tárcavezető közölte, igyekeznek minél hamarabb beoltani mindenkit, aki regisztrált az elektronikus váróteremben. Az egészségügyi minisztérium hozzátette, a felnőtteknek a körzeti orvos, a gyerekeknek a gyermekorvos is beadhatja a védőoltást, azok az orvosok, akik regisztrálnak és szerződést kötnek a minisztériummal.

A vakcinákat a gyógyszertárakkal együttműködve rendelik meg és osztják el, jelenleg 704 ilyen gyógyszertárat tartanak nyilván. A betegek a körzeti orvosi rendelőbe kapnak időpontot a védőoltásokra. A beoltottak a korona.gov.sk weboldalon igényelhetik a nemzetközi oltási tanúsítványt. Az oltás iránt érdeklődő körzeti orvosi rendelők az egészségügyi minisztérium honlapján keresztül jelentkezhetnek.

Az oltást a szokásos módon adják be a körzeti orvosok a saját betegeiknek. A különbség az oltóközpontokhoz képest az lesz, hogy a folyamatot – az oltási időpont egyeztetésétől a vakcina beadásán át az adminisztrációig – az ambulancián végzik. A rendelőkben a Pfizer/BioNTech Comirnaty vakcinájával fognak oltani.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet