Lengvarský arra buzdít mindenkit, hogy oltassa be magát

Lengvarský arra buzdít mindenkit, hogy oltassa be magát

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) arra buzdít mindenkit, hogy oltassa be magát a COVID-19 betegség ellen. “Ez az egyetlen, amely megvédhet minket a világjárvány harmadik hullámától” – jelentette ki kedden (június 29.). Emellett azt javasolta, hogy részesítsük előnyben a szlovákiai nyaralást. A miniszter a közszolgálati televízióban mondott rendkívüli beszédet.

Lengvarský hangsúlyozta: a védőoltással nem csak magunkat, a hozzátartozóinkat is védjük. “A COVID-19 ellen az emberiség nem talált fel hatásosabbat a védőoltásnál. Ne engedjék, hogy beszippantsa önöket a féligazságok és összeesküvés-elméletek világa. Bízzunk a tudósokban” – kérte Lengvarský, emlékeztetve, hogy bárki megfertőződhet, de a beoltottak esetében enyhe lefolyású a betegség. Egyben felszólította az ambuláns orvosokat, hogy kezdjenek el oltani.

A tárcavezető figyelmeztetett: ne ringassuk magunkat a biztonság hamis illúziójába. Szerinte a helyzet továbbra is súlyos. Emlékeztetett, hogy külföldön a fertőzőbb delta variáns miatt ismét kezdenek megtelni a kórházak.

  • forrás: tasr, fotó: teraz.sk


Hagyj üzenetet