Száguldozó suhancok zavarják a rozsnyóiak nyugalmát

Száguldozó suhancok zavarják a rozsnyóiak nyugalmát

Az utcákon száguldozó fiatal sofőrök zavarják a rozsnyóiak nyugalmát, éjszaka pedig a parkolókban driftelnek, ami azt jelenti, hogy nagy sebességgel, élesen veszik a kanyarokat, miközben az autó sodródik és füstölnek a gumik – számolt be a TASR hírügynökség. 

„Az utóbbi időben több ilyen incidens történt, melyekre egyrészt a járőrözés során derítettünk fényt, illetve több lakossági bejelentést kaptunk” – mondta a TASR hírügynökségnek Róbert Hanuštiak, a városi rendőrség parancsnoka. Hozzátette, hogy már tavaly nyáron is voltak hasonló esetek.

A fiatal sofőrök átalakított autókkal száguldoznak, veszélyeztetve a forgalom többi résztvevőjét, a motorbőgés és a driftelés zaja pedig zavarja a lakosokat.

„Tudunk olyan esetekről, amikor éjszakai találkozókat tartanak ezek az autósok” – tette hozzá Hanuštiak. Nemrég egy 19 éves sofőrrel szemben járt el a városi rendőrség, aki a Kassai járásból jött Rozsnyóra.

A városi rendőrség kapcsolatba lépett a közlekedésrendészettel, és várja a gyors lakossági bejelentéseket is, hogy a helyszínen tudjon intézkedni. Fotókat és videófelvételeket is lehet küldeni a városi rendőrség e-mail címére (mestska.policia@roznava.sk).

Róbert Hanuštiak, a városi rendőrség parancsnoka Rozsnyó város honlapján is foglalkozott a problémával.

  • forrás: tasr, illusztrációs kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet