Hétfőtől 12 járás van éberségi fázisban, beltéren továbbra is mindenütt kötelező a maszk

Hétfőtől 12 járás van éberségi fázisban, beltéren továbbra is mindenütt kötelező a maszk

Az aktuális COVID-automata szerint hétfőtől (augusztus 23.) 12 járás van éberségi fázisban, az összes többi megfigyelési fázisban maradt – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

Hétfőn éberségi fázisba léptek át a következő járások: a Selmecbányai, Gölnicbányai, Késmárki, Kassa I-IV., Lőcsei, Poprádi, Iglói, Sztropkói és a Varannói. Az összes többi járás zöld besorolású maradt.

A zöld járásokban az oltottak korlátozás nélkül végezhetik a legtöbb tevékenységet, azoknak viszont, akik nincsenek beoltva a COVID-19 betegség ellen, és nem is teszteltetik magukat, enyhe korlátozásokkal kell számolniuk. A védőmaszk viselése továbbra is kötelező a belső terekben, mind a zöld, mind a narancssárga járásokban.

A “narancssárga” járásokban szigorúbbak a szabályok

A narancssárga besorolású járásokban szigorúbb szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre, az éttermekre, a fitnesz- és wellnessközpontokra, valamint az esküvőkre és a halotti torokra. A vendégek maximális létszáma a szervező által választott működési rendtől függ.

A tömegrendezvények szervezői és a vendéglátóipari egységek üzemeltetői újabban maguk dönthetik el, hogy kinek engedélyezik a belépést. Három üzemmód közül választhatnak: csak a teljes védettséget élvezőket engedik be, vagy azokat, akik oltva vannak, teszteltették magukat vagy átestek már a COVID-19 betegségen, illetve a harmadik lehetőség, hogy mindenkit beengednek megkülönböztetés nélkül.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet