Időjárás: Északon és néhány déli járásban kiadós eső várható

Időjárás: Északon és néhány déli járásban kiadós eső várható

Hétfőn Szlovákia északi részén kiadós eső várható, de egyes déli területeken is jelentős csapadékra lehet számítani. A meteorológusok ezért első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Északon áradások is előfordulhatnak – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) nyomán a TASR hírügynökség.

A kiadós esőzések miatt hétfő délig másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe a Turdossini, Liptószentmiklósi, Poprádi és a Késmárki járásban. „Helyenként akár 50-80 milliméternyi csapadék is leeshet” – figyelmeztetett a meteorológiai intézet azt is hozzátéve, hogy a csapadék kisebb károkat okozhat.

Zsolna és Eperjes megye legnagyobb részében elsőfokú figyelmeztetés lépett érvénybe, és ez a Rozsnyói, Iglói, Vágbesztercei, Rimaszombati, Nagyrőcei és a Breznóbányai járásra is vonatkozik. Ezeken a területeken a csapadékmennyiség elérheti az 55 millimétert.

18:00 óráig másodfokú hidrológiai figyelmeztetés lépett érvénybe a Turdossini járásban. Az SHMÚ továbbá elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Felső Vág menti, a liptói, a kiszucai, az árvai területeken, valamint Poprád környékén, illetve a Bodrog felső szakasza mentén lévő járásokban.

  • forrás: tasr, fotó: piqsels.com


Hagyj üzenetet