Megtiltották a beteglátogatást a rozsnyói kórházban

Megtiltották a beteglátogatást a rozsnyói kórházban

Csütörtök óta tilos a beteglátogatás a rozsnyói kórházban. Jana Fedáková, a kórházakat működtető Svet zdravia hálózat szóvivője a TASR hírügynökséget úgy tájékoztatta, az intézkedést azért vezették be, mert a COVID-automata szerint piros veszélyességi fázisba sorolták a járást.

„A kórház szigorítja a járványügyi intézkedéseket, ezért mától tilos a beteglátogatás, és zárt térben a kórházi dolgozóknak és a betegeknek is reszpirátort kell viselniük” – mondta Fedáková. Hozzátette, hogy a korlátozás nem vonatkozik a papokra, és a palliatív ellátásban részesülő személyeket is lehet látogatni.

A rozsnyói járás azonnali első veszélyességi fokozatba sorolását szerdán (szeptember 8.) hagyta jóvá a kormány a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal javaslata alapján. Két járványgócot is regisztrált a hivatal: a rozsnyói kórház konyhai alkalmazottai és a rozsnyói Műszaki Szakközépiskola tanárai között terjedt el a fertőzés.

„A többi eset inkább szórványosan, vagy egyes családokban fordult elő, ezért is javasoltuk a szigorítást, mivel ezek már nem lokális vagy behurcolt fertőzések, hanem közösségi terjedésre utalnak” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jozef Varga regionális közegészségügyi szakember.

  • forrás: tasr, fotó: procare.sk


Hagyj üzenetet